Zaštita privatnosti

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Politikom privatnosti EDITRON d.o.o. iz Zagreba, Antunovac 13, štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN-42/2018. Politikom privatnosti EDITRON d.o.o. obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

Za pregledavanje naših Internet stranica nije potrebno otkrivanje nikakvih osobnih podataka.

Svi podaci koje unesete na našim stranicama koristiti će se samo u svrhu koja je prethodno navedena.

Unešeni podaci neće biti proslijeđeni trećoj strani.

IZJAVA O PRIVATNOSTI I POVJERLJIVOSTI PODATAKA

Uvodne odredbe:

Prema Uredbi, osobni podaci su – svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

Pristupanjem i/ili uporabom Internetskih stranica EDITRON-a, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio te da je suglasan s Uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe EDITRON Internetskih stranica. Ukoliko Korisnik s istim nije suglasan, dužan se suzdržati od korištenja istih, napustiti ih, te ne pristupati i/ili koristiti Internetske stranice EDITRON-a.

EDITRON d.o.o. prepoznaje važnost zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka za korisnike naših usluga i svih osoba koje s nama dođu u kontakt, stoga je naš cilj ponuditi zaštitu za sve naše operacije te implementirati dosljedne pravilnike i procedure.

Ova izjava o zaštiti privatnosti informira Vas o našim praksama zaštite, te mogućnostima odabira načina prikupljanja i korištenja podataka o Vama, uključujući i podatke prikupljene iz Vaših internetskih aktivnosti.

Ova se izjava o zaštiti privatnosti odnosi na sve web stranice EDITRON d.o.o., domene, usluge, aplikacije i proizvode, te se odnosi na sve naše zaposlenike.


Molimo Vas da 
Politiku zaštite privatnosti Politiku zaštite osobnih podataka (u daljnjem tekstu Politika privatnosti) povremeno provjerite s obzirom na moguće izmjene koje će biti prikazane na stranici.

Prikupljanje podataka:

EDITRON d.o.o. prikuplja isključivo osobne podatke koje ispitanik ili kupac upisuje samostalno. Podatci se prikupljaju registracijom za korištenje web shopa te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) ili kontakt sa zaposlenicima EDITRON-a d.o.o. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga te su oni prikupljeni temeljem uvjeta o korištenju.
Stvaranjem korisničkog računa i upravljanjem njime prikupljaju se podaci (ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, mjesto, adresa, telefonski broj, datum rođenja, oslovljavanje i drugi podatci koje razmjenite s nama)

Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu EDITRON-a d.o.o., koriste se na slijedeće načine:

Ime, prezime, adresa e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini.

Adresa e-pošte koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanja obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresa

koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu

Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, oslovljavanje, koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje, te raznu poslovnu korespodenciju


• Datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira (više o zakonskoj dobi korisnika pod Čuvanje i zaštita)
Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci biti će pohranjeni godinu dana od vašeg posljednjeg korištenja korisničkog računa. Istekom tog roka Vaš će korisnički račun automatski biti obrisan.
Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati u odjeljku web kolačići.

Svrha i uvid prikupnjanja osobnih podataka:

Osobni podaci koriste se u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane firme iz EU koje EDITRON d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija u poslovanju i to hostinga, te dostave. Pored toga, temeljem zakonskih obveza, osobni podatci biti će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

Osobne podatke prikupljamo prije svega radi osiguravanja pružanja tražene usluge, što  učinkovitijeg odgovora na Vaš upit, radi izvršenja ugovornih obveza prema Vama, za izravan marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Osobni podatci pokriveni sustavom Politike privatnosti su: Ime i Prezime, Adresa sjedišta, Email, Broj telefona i/ili faksa, Osobni identifikacijski broj (OIB), te ostali podatci koje razmijenite s nama, a želite da ostanu tajni.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranice EDITRON d.o.o., informacije o hardwareu, softwareu ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Vrijeme trajanja Politike privatnosti:

U trenutku dostavljanja Vaših podataka, Vi pristajete na kontakt s nama te nam time dajete  za pravo obrađivati Vaše osobne podatke sukladno naznačenoj svrsi.

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna.

Web kolačići (Cookies):

Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naši poslužitelji globalne mreže mogu koristiti kolačiće. Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika u svrhu  praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti naših stranica, kao i prilikom ulaska na dijelove stranica koje zahtijevaju unos  korisničkog imena i lozinke. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili  postavljanje virusa na Vaše računalo.

Kolačići koje naš internetski poslužitelj postavlja brišu se automatski s Vašeg računala na kraju sesije, odnosno onog trenutka kada napustite naše stranice.

Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen.

Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
Napominjemo – web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije ‘Pomoć’ u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.
Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/

Čuvanje i zaštita podataka:

Osobni podatci biti će pohranjeni i obrađivani u zakonskom roku.
EDITRON d.o.o. provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili sa Internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili Vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu.

Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.

Molimo primite na znanje da niti jedne web stranice nisu 100% sigurne, mi težimo u potpunosti zaštititi vaše podatke, ali ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja te preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.
U skladu s Općom EU uredbom 2016/679/EZ od 27.travnja 2016., EDITRON d.o.o. ne dozvoljava registraciju ‚osobama mlađim od 16 godina. Stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče osobe mlađe od 16. godina.

Prava ispitanika-korisnika:

Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te

povlačenje privole.

Informacija, ispravak, brisanje – kako biste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na e-mail: info@editron.hr. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.
Ispravak – kako biste promijenili netočan podatak, ulogirajte se Vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne promjene.

Brisanje – kako biste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo javite se na e-mail: info@editron.hr. Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisati ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze.

Vaš zahtjev bit će riješen u najkraćem mogućem roku.

Eksport podataka u standardnom formatu – po zahtjevu ispitanika mi ćemo u najkraćem roku sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo eksportirati u xml format, te ih isporučiti klijentu e-mailom: info@editron.hr.

Povlačenje privole – ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti na Unsubscribe / Odjava.


Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja:

Kako biste riješili eventualne nesporazume ili postavili dodatna pitanja, molimo kontaktirajte nas na e-mail: info@editron.hr.

Kontakt:
Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na:
EDITRON d.o.o.
Antunovac 13

HR – 10000 Zagreb
Hrvatska
e-mail: info@editron.hr

Poslijednja izmjena/dopuna podataka: 23.01.2020